lekker buiten wonen, huisvesting in de natuur

De natuur biedt unieke huisvestingsoplossingen.  Geen luxe huisvesting maar precies dat wat nodig is voor onderdak, bescherming, veiligheid en warmte.

rugzakwoning: slakkenhuis

De slak draagt z'n eigen huis op z'n rug. Een éénkamerwoning precies op maat. Het tiny house groeit zelfs mee als de slak groter wordt.

kraker : de heremietkreeft

De heremietkreeft leeft in tijdelijke huisvesting.          Hij 'kraakt' een schelp en verhuist gewoon weer        als deze te klein wordt.

geisoleerd huis: schildpad

Het schild dient ter bescherming en heeft een isolerende werking. Warmte dringt van buiten naar binnen, maar niet andersom.

zorghuisvesting: mierennest

onder de grond

In een mierennest krioelt het van activiteit. Chaos? Nee. Een gestructureerde organisatie waar iedere mier z'n werkplek en zorgtaak heeft.

waterwonen: de beverburcht

in het water

Wonen aan het water en met lange tanden je eigen huis bouwen, dat doen maar weinigen ze na..

spin in het web

in de lucht

De spin woont hier niet, maar zo'n grote boodschappentas is ook het vermelden waard.

het ooievaarsnest

hoog in de lucht

De ooievaar bouwt z'n nest hoog in de lucht. Een prima uitkijkpost. Hier ziet hij niet alleen het gevaar van verre aankomen maar heeft hij ook goed zicht op z'n voedsel (muizen, kikkers en regenwormen) in de wei.

de kangoeroewoning

in het wild

De kleine kangoeroe hopt lekker mee in de buidel van mama. Na 11 maanden echter moet hij op eigen benen staan en stopt de kost en inwoning.

van rups naar vlinder

in een cocon

De rups barst een paar keer uit z'n vel voordat hij verandert in een pop. Uit deze veilige cocon kruipt hij na een paar maanden als een prachtige vlinder weer naar buiten. The cocooning days are over!

Kent u ook bijzondere voorbeelden van 'beestachtig' mooie huisvesting neem dan contact op!